Industrijska vrata

Industrijska vrata

Svaki proizvodni pogon ima specifične potrebe što diktira performanse kod konstrukcije za industrijska vrata te njene izrade. Budući da smo i sami proizvođači  razumijemo specifične potrebe koje nose industrijski objekti, što se najviše reflektira u trajnosti i sigurnosti. Glavna nit vodilja naše suradnje s industrijskim sektorom je stabilna i dugoročna suradnju koja se manifestira kroz redovite servise i održavanje u okviru realnih cijena.

Industrijska segmentna vrata

Segmentana industrijska vrata se izrađuju od  segmenata koji su ispunjeni pur pjenom u debljini od 40 mm čime se postižu visoka toplinska te zvučna izolacijska svojstava.

Segmenti su međusobno povezani čvrstim i masivnim okovom koji je pocinčan i plastificiran u identičnu boju kao i vanjska strana panela.

Brtvljenje okvira, odnosno onemogućavanje strujanja zraka kroz naša garažna vrata i vanjskoga prostora izrazite je kvalitete jer se ostvaruje gumenom samoljepljivom brtvom.

Kod izrade segmenata posebna se pažnja pridodaje zaštiti od prignječenja prstiju na mjestu gdje se spajaju dva segmenta. Također, izolirani segmenti su dodatno pojačani sa C-profilima radi izbjegavanja progiba budući da je riječ o vratima velikih dimenzija.

Iako vrata automatiziramo ugradnjom vrhunskih industrijskih motora, njihova funkcionalnost je moguća i u posebnim uvjetima npr. pri nestanku struje, jer vrata uključuju torzione opruge koje uravnotežuju težinu vrata tako da se vrata uvijek lagano otvaraju i zatvaraju te stoje u svakoj točki na kojoj ih zaustavimo bez većih napora.

Budući kako smo jedini proizvođači na ovim prostorima kod vrata MEDVED METALI svi segmenti su iste visine jer se za svaki otvor zasebno proračunavaju i izrađuju, a njihova visina se kreće u rasponu od 430 do 550mm. Takvom izvedbom dobiva se visoki estetski dojam pošto nema skraćivanja donjeg ili gornjeg panela kao kod drugih.

Spomenutim tehnikama izrade, pričvršćivanjem, postizanjem zadovoljavajućih vizualnih rješenja obzirom na sama vrata te u odnosu na Vaš poslovni objekt kao i možda onim najvažnijim, a to je briga oko zaštite onih koji se u konačnici služe segmentnim industrijskim vratima postigli smo visokokvalitetni proizvod lijepog izgleda te dugog trajanja.

U nastavku postoje sljedeće komponente koje iz raznovrsnih potreba ugrađujemo na industrijska segmentna garažna vrata.

Ostakljenje, odnosno ugradnja svjetlosnih otvora na vratima izrađuje se po želji i potrebi kupca.

Kvalitetno brtvljenje samo po sebi je prednost, ipak u spoju s prostorom koji nema prirodnu cirkulaciju zraka može stvoriti neželjene rezultate. Na sreću i tome imamo rješenje.  Riječ je o prozračivanju čime se ugrađuju posebni ventilacijski otvori kako bi omogućili prirodnu cirkulaciju zraka.

Po potrebi moguća ugradnja vrata u vratima te bilo koji tip ulaznih vrata i to na način  da stilski prate prostor, odnosno objekt u koji se ugrađuju. S druge pak strane moguće je i zaključavanje vrata kako bi olakšali situacije npr. nestanka struje.

Bogatstvo naše usluge se očituje i putem raznolikosti koju nudimo po pitanju vidnog izgleda industrijskih vrata jer uz funkcionalnu komponentu bitna nam je i ona estetska. To se najčešće očituje kroz velik izbor u odabiru boja za vrata. Po pitanju izgleda, također je moguće izabrati, hoće li to biti vrata sa linijama ili bez linija. Te najzad svakako ne smijemo izostaviti mogućnost odabira limova koji ostavljaju pravi dojam drva, misleći tu na njihovu boju i teksturu.

Ipak, kada je riječ o maksimalnom prilagođavanju našeg proizvoda potrebama Vašeg pogona, vjerujem kako tek na tom području iskačemo pred konkurencijom. Naime gdje god se nalazio Vaš sadašnji ili budući pogon, mi izlazimo na teren ili stupamo u kontakt s Vašim projektantima čime aktivno sudjelujemo u stvaranju izrazito bitnog elementa Vašeg poslovnog objekta. Naime, naše iskustvo koje smo stjecali dugogodišnjim i predanim radom koji uključuje inženjerski, proizvodni te servisni tim omogućio nam je stvoriti kvalitetna znanja i vještine koje prenosimo i ugrađujemo u Vaš konačni proizvod, industrijska segmentna vrata.

Posljednje, ne manje, već dapače, Vama možda i najvažnije čini sljedeći podatak. Naš servisni tim je uvijek kad zatreba zapravo Vaš servisni tim koji brzo i efikasno rješava svaku situaciju vezano uz Vaša industrijska vrata.

Uz izradu vrata preporučamo ugrađivanje pogona pomoću industrijskog elektromotora koji uključuje sljedeće:

 • direktno spajanje na osovinu s oprugama
 • dvije brzine zatvaranja
 • zaštita od prignječenja u slučaju nailaska na prepreku
 • upravljanje preko tipkala
 • mogućnost deblokiranja u slučaju nestanka el. energije izvana ili iznutra
 • daljinsko upravljanje i fotoćelije (ao opcija)

Klizna izolirana industrijska vrata

Klizna vrata su ispunjena sa izoliranim panelima debljine od 40 mm koji mogu biti raznih boja i uzoraka kao i kod segmentnih vrata no ona su jeftinija alternativa segmentnim industrijskim vratima.

Primjena kliznih vrata se pokazala odličnom kod onih prostora gdje se segmentna garažna vrata ne mogu ugraditi ili zbog male visine nadvoja (dio zida iznad otvora vrata i stropa) ili pak zbog bočnih zidova koji idu u koso te sprečavaju ulazak segmentnih garažnih vrata po vodilicama. Nadalje, ovaj princip otvaranja je idealan i za prostore kod kojih je potreban slobodan prostor na plafonu jer nema stropnih vodilica kao kod segmentnih vrata.

Otvaranje kliznih izoliranih garažnih vrata može biti ručno, pomoću brave sa profilnim cilindrom te rukohvatom izvana i iznutra, ili pak automatizirano sa el. motorom na daljinsko upravljanje.

Brtvljenje između krila i otvora ostvaruje se brtvenim četkicama.

Kao i kod segmentnih vrata, klizna vrata imaju jednaku mogućnost prilagodbe izgleda i same funkcije što se očituje kroz sljedeće mogućnosti:

 • Boja panela, bilo koja boja po RAL karti (preko 300 boja) te mogućnost odabira limova koji ostavljaju pravi dojam drva, misleći tu na njihovu boju i teksturu.
 • Izgled panela, s linijama ili bez linija
 • Ostakljenje, odnosno ugradnja svjetlosnih otvora na vratima izrađuje se po želji i potrebi kupca.
 • Prozračivanje, čime se ugrađuju posebni ventilacijski otvori kako bi omogućili prirodnu cirkulaciju zraka.
 • Ugradnja vrata u vratima te bilo koji tip ulaznih vrata i to na način  da stilski prate prostor, odnosno objekt u koji se ugrađuju.
 • Zaključavanje vrata kako bi olakšali situacije npr. nestanka struje.

Brzopodizna pvc rolo vrata

Ovaj tip vrata najčešće se koristi za zatvaranje otvora kroz koje se odvija učestala manipulacija uz zahtjev brzog otvaranja i zatvaranja kada je potrebno fizički odvojiti skladišni prostor od proizvodnog prostora ili prodajni prostor od skladišnog prostora. 

Brzopodizna PVC rolo vrata se odlikuju visokom kvalitetom i funkcionalnošću. Zahvaljujući kompaktnoj strukturi mogu se montirati na otvore gdje nema puno mjesta sa strane i iznad otvora, a uz ugrađene sigurnosne komponente nude sigurno i trajno rješenje. 

 • PVC plašt izrađen je od vodone, propusne, samogasive, UV stabilne PVC folije, težine 900g/m2, sa izmjenjivim horizontalnim ojačanjima. PVC plašt se izrađuje u 6 standardnih RAL boja, a unutar plašta mogu se ugraditi prozirni svjetlosni otvori.
 • Vodilice i gornja greda za namatanje izrađeni su od čeličnog lima koji se plastificira u 6 standardnih RAL boja. Na bočnim vodilicama nalaze se četkice za brtvljenje sa vanjske i unutarnje strane.
 • Brzina otvaranja i zatvaranja vrata 1,0m/s
 • motor: samokočni 380V/750W sa mogućnošću deblokade i ručnog otvaranja
 • Upravljanje se vrši preko mikroprocesorske upravljačke jedinice sa ugrađenim tipkalom (ostale vrste upravljanja dolaze kao opcija)
 • Standardna sigurnosna zaštita od prignječenja uključuje jedan par fotoćelija te presostat ugrađen u donjoj gumi koji reagira u slučaju nailaska vrata na prepreku