Garažna vrata

Segmentna izolirana garažna vrata

Garažna vrata nisu više samo potreba kako bi zaštitili limenog ljubimca ili imovinu, ona su postala i ukras kuće ili poslovnog objekta.

Česta su pitanja vezana uz segmentna garažna vrata, a jedini njihov proizvođač (a ne uvoznik) u državi, ali i bližoj okolici je tvrtka Medved Metali d.o.o.

U tvrtki koju vodi mag. ing. mech. Tomislav Medved moguće je naručiti  jedinstvena vrata – u bilo kojoj dimenziji ili tehničkih specifikacija. Pri tome estetika nije zanemarena već su izbor i mogućnosti – neograničene. Tako možete naručiti vrata s linijama ili bez njih, a u ponudi su i limovi koji ostavljaju pravi dojam drva, misleći tu na njihovu boju i teksturu. To su tek neke od mogućnosti koje nudi ova tvrtka s dugom obiteljskom tradicijom. Tijekom desetljeća rada naučili su prilagoditi proizvod Vašem prostoru, Vašim osobnim potrebama, a sve izrađuju po mjeri u vlastitom pogonu.

Mogućnost izrade garažnih vrata 100% bez hrđe

Čest problem garažnih vrata zbog izloženosti atmosferilijama bila je hrđa. U Medved Metalima doskočili su tom problemu. Naime, izrada vanjske i unutarnje strane segmenata prati visokokvalitetna antikorozivna zaštita. Ukoliko se Vaš objekt nalazi uz najljepšu obalu na svijetu, onu Jadransku, izložen je spoju bure i soli te je preporuka nabavka aluminjskih segmentnih garažnih vrata.

Pridjev izolirano se podrazumijeva za sva garažna vrata proizvedena u tvrtki Medved Metali

Izolacija je termin koji je često u uporabi u posljednje vrijeme. Kako zaštiti objekt od gubljenja toplinske energije ili kako spriječiti zagrijavanje objekta pitanja su koja muče mnoge. Budući da su garažna vrata veličinom jedna od najvećih otvora na objektu, njihova izolacija je od velike važnosti. Garažna vrata u pogonu Medved Metala izrađuju se od segmenata ispunjenih pur pjenom u debljini od 40 mm čime se postiže visoka toplinska te zvučna izolacijska svojstava. Segmenti su međusobno povezani čvrstim i masivnim pocinčanim okovom koji je potom plastificiran u identičnu boju kao i vanjska strana panela.

Kako otvoriti i zatvoriti garažna vrata

Mnogima je ipak najvažnije lako otvoriti i zatvoriti garažna vrata. U slučaju ne posjedovanja motora ili nestanka struje segmentna garažna vrata koja proizvode Medved Metali otvaraju se ili zatvaraju torzionim oprugama. One uravnotežuju težinu vrata, te je lakoća njihova otvaranja i zatvaranja iznenađujuća, a također stoje u svakoj točki na kojoj ih zaustavimo bez većih napora.

U ponudi tvrtke Medved Metali je i kvalitetna automatika koju ugrađuju u garažna vrata kako bi se omogućio lakši izlazak i ulazak u dom čime se podiže kvaliteta življenja obitelji.

Ostakljenje, brtvljenje i prozračivanje

Ostakljenje, odnosno ugradnja svjetlosnih otvora na vratima izrađuje se po želji i potrebi kupca. Brtvljenje okvira, odnosno onemogućavanje strujanja zraka kroz garažna vrata Medved Metala i vanjskoga prostora vrhunske je kvalitete jer se ostvaruje gumenom brtvom. Kvalitetno brtvljenje samo po sebi je prednost za proizvod, ipak u spoju s prostorom koji nema prirodnu cirkulaciju zraka može stvoriti neželjene rezultate. Naime, kako bi se unutarnji prostor prozračio u garažna vrata ugrađuju se posebni ventilacijski otvori kako bi omogućili prirodnu cirkulaciju zraka. Po potrebi moguća je i ugradnja vrata u vratima te bilo koji tip ulaznih vrata.

Servis

Upravo zbog vlastite proizvodnje sve od ugradnje do servisiranja vrata je pod nadzorom tvrtke Medved Metali. U slučaju kvara na terenu su u kratkom roku. Također djelatnici ove tvrtke osposobljeni su i za servisiranje garažnih vrata te automatike drugih proizvođača.

Made in Croatia

Trajnost, funkcionalnost, kvaliteta, dizajn te individualizirani pristup svakom kupcu ono je što pruža tvrtka Medved Metali. Izdržljiva i lijepa garažna vrata nisu tek san. Proizvode se i u Hrvatskoj. Potrebno je samo pokucati na vrata Medved Metala.

Krilna izolirana garažna vrata

Krilna vrata su ispunjena sa izoliranim panelima debljine od 40 mm koji mogu biti raznih boja i uzoraka kao i kod segmentnih vrata no ona su jeftinija alternativa segmentnim garažnim vratima.

Primjena krilnih vrata se pokazala odličnom kod onih prostora gdje se segmentna garažna vrata ne mogu ugraditi ili zbog male visine nadvoja (dio zida iznad otvora vrata i stropa) ili pak zbog bočnih zidova koji idu u koso te sprečavaju ulazak segmentnih garažnih vrata po vodilicama. Nadalje, ovaj princip otvaranja je idealan i za prostore kod kojih je potreban slobodan prostor na plafonu jer nema stropnih vodilica kao kod segmentnih vrata.

Otvaranje krilnih izoliranih garažnih vrata je uvijek ručno pomoću brave sa profilnim cilindrom i kvakom ili kuglom izvana.

Okvir i krilo izrađeni su od čeličnih profila te su završno plastificirani u boju prema izboru čime se kvalitativno i estetski zadovoljavaju potrebe kupaca.

Rolo izolirana garažna vrata

Rolo vrata su idealno rješenje za otvore manjih dimenzija.

Prednost rolo vrta je što zahtijevaju malo prostora za ugradnju. Nadalje, njihov princip otvaranja (poput roleta) idealan je za prostore kod kojih je potreban slobodan prostor na plafonu jer nema stropnih vodilica kao kod segmentnih garažnih vrata. Ipak ako je presudna vrhunska izolacija te brtvljenje u odabiru Vaših garažnih vrata onda svakako treba dobro odmjeriti rolo garažna vrata sa segmentnim garažnim vratima.

Kada je riječ o materijalima, ne morate brinuti jer se rolo garažna vrata sastoje od aluminijskih ili čeličnih lamela visine 77 mm te debljine 19 mm, a punjeni su pur pjenom kako bi se lamele što lakše namotale na osovinu koja se smješta iznad otvora vrata.

Otvaranje rolo garažnih vrata je moguće ručno ili pak pomoću električnog motora koji se pokreće na daljinsko upravljanje.

Rolo rešetkasta vrata su posebno prigodna za prostore kod kojih je potrebno stalno prozračivanje kroz vrata kao što su to npr. javne garaže.

Ipak idealna primjena rolo rešetkastih vrata se pokazala kod zaštite izloga te prodajnih prostora unutar trgovačkih centara.